L’Ajuntament d’Alboraia presenta la seua programació de Nadal

L’Ajuntament d’Alboraia ha presentat un any més la seua programació per a les festes nadalenques.

Un ampli ventall d’activitats de tota mena, des d’esdeveniments culturals com a exposicions o contacontes i concerts, esportius com la Mar Silvestre o la VII Sant Silvestre Scout, a concursos d’aparadors o pesebres, entre moltes altres opcions.

Totes les activitats compliran amb la normativa sanitària vigent i l’organització es reserva el dret d’alterar o modificar la programació en funció d’aquesta.

L’Associació de Comerciants, Empresaris i Professionals d’Alboraia (ACEPA), en col·laboració amb el consistori i Caixa Popular, han organitzat un concurs d’aparadors per a qualsevol establiment del municipi, amb un premi d’una targeta regale de 100€. Les bases per a participar estan disponibles en la pàgina web municipal i els locals es poden inscriure fins al 13 de desembre.

Des de l’ONG Tira Avant Alboraia Solidària s’està duent a terme una recollida de joguets per a persones sense recursos fins al 10 de desembre, s’accepten joguets nous o en bon estat en el local del carrer Maestro Serrano nº25.

El Mercat Municipal també s’uneix a les promocions nadalenques, amb un sorteig de regals per a totes les persones que compren allí fins al 18 de novembre. I el Tren Nadalenc tornarà a recórrer Alboraia els dies 31 de desembre, 2 i 3 de gener. Els tíquets són gratuïts comprant en els comerços del municipi.

El divendres 3 de desembre a les 18:00h tindrà lloc el primer contacontes a la Biblioteca Pública Municipal. Hi haurà també contacontes els dies 10, 17, 22, 27, 28 i 29 de desembre, i al gener, tant a la biblioteca com en el Centre Cívic Port Saplaya, en diferents horaris que es poden consultar en el programa de festes.

La Junta Local de Germanors i Corporacions de Setmana Santa, l’Església Parroquial i l’Ajuntament d’Alboraia organitzen el XXVII Concurs de Pesebres, les inscripcions són del 6 al 19 de desembre.

El 9 de desembre a les 18:00h es presenta el llibre “De tu vida soy yo”, d’Elvira Vidal Navarro, en el Xalet Blau d’Alboraia.

Des del divendres 10 de desembre fins al dilluns 3 de gener, es durà a terme el 2n Concurs de Llums de Nadal en Port Saplaya, organitzat per Hostalers de Port Saplaya, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alboraia i Leroy Merlin. En el Facebook dels organitzadors es podrà entrar i votar els millors balcons. I des del mateix dia fins al 28 de gener, també es podrà visitar una exposició fotogràfica sobre animals salvatges: “Zoografía en blanc i negre”, a la Casa de Cultura José Peris Aragó.

Des del divendres 17 de desembre fins al 28 de gener de 2022 hi haurà una altra exposició a la Casa de Cultura, “Al·legories del Mediterrani”.

L’11 de desembre de 10.00 a 13:00h es realitzarà una matinal esportiva nadalenca amb activitats com a zumba i ioga, entre altres. I a les 11:00h els Xufarunners han organitzat una recollida solidària d’aliments per a l’ONG Tira Avant en la Plaça del Carmen.

El diumenge 12 de desembre es realitzarà la Mar Silvestre, una travessia nadant solidària de 2000 metres a la platja de La Patacona, organitzat per Voluntaris de la Mar i el Voluntariat de CaixaBank, amb la col·laboració de l’ajuntament. El preu és de 5€ que es destinaran íntegrament a l’associació AMMEC per a atendre els xiquets i xiquetes amb paràlisi cerebral.

El divendres 17 de desembre a les 16:30h es podrà gaudir a la Biblioteca Pública Municipal una Àgape-Café literari.

La Ciutat de l’Esport serà l’escenari del Festival de Gimnàstica Rítmica del CGR Alboraia, el dia 18 de desembre de 09.00 a 14:00h.

I a les 11:00h l’espectacle itinerant de la Rondalla Tradicional de la Societat Musical d’Alboraia, “Per nadal, nadales”. A les 11:30h en el Passeig Aragó, també se celebrarà el XXVII Festival de nadales, en el qual participaran multitud de cors.

El mateix dia les 12:00h se celebrarà el sorteig de regals del Mercat Municipal ja esmentat.

I per a acabar la jornada, l’eixida des de la Plaça del Carme de la VII Sant Silvestre Jamboree Scout Alboraia a les 19:30h.

El diumenge 19 de desembre a les 10.30 tindrà lloc la 6a Papanoelada Motera Solidària, amb una paella solidària en el pàrquing de l’Edifici Singular i un recorregut que omplirà els carrers de Papàs i Mamàs Noel amb moto, portant solidaritat a la Casa Ronald McDonald, ASPANION i l’ONG Tira Avant Alboraia Solidària.

A l’Auditori Municipal s’interpretarà el tradicional Concert de Nadal de la Banda Simfónica de la Societat Musical d’Alboraia, amb dos concerts, a les 11.00 i a les 12:30h, i a un preu de 2€. Al migdia es realitzarà el Festival de Zona Júniors en el Passeig Aragó, a les 12:30h.

Per al dimarts 21 de desembre tindrà lloc la festa nadalenca de Món Gran, que començarà a les 10:00h. I a la vesprada en el Teatre Agrícola, el festival de curts “El dia + curt d’Alboraia”, d’accés gratuït.

Un dels actes més especials, l’arribada de Papà Noel, recorrerà els carrers d’Alboraia fins a la Casa del Comte Zanoguera, a la qual es preveu que arribe a les 18:30h. Una vegada allí repartirà alguns regals. Es publicarà un cartell per a la seua recollida, encara que enguany per motius sanitaris es reduirà l’entrada de familiars o acompanyants a dues persones.

El 27, 28, 29 i 30 de desembre a les 10:00h Tallers de reciclatge nadalenc a la Biblioteca Pública Municipal. I el 28 a les 18:00h Teatre de l’Abast posarà en escena un teatre musical per a tota la família: “Buh! Un musical”.

La Fira Jove de Nadal omplirà d’activitats el Passeig Aragó el dia 29 a les 11:00h, amb una àmplia programació per a totes les edats. A les 18:00h l’Associació Valenciana de Circ farà un “Cabaret de circ nadalenc i familiar” en el Teatre Agrícola.

El 30 el Teatre l’Agrícola s’omplirà de música, màgia i humor en “Un xou màgicament divertit!”, a les 20:30h. El diumenge 2 de gener els visirs dels Reis Mags recolliran les cartes en la Festa de Nadal en el Comerç, al Parc de les Vies a partir de les 11:00h. Un esdeveniment que també tindrà multitud de tallers i premis.

El teatre musical familiar “Pirates, el secret de l’arbre” de ARTEAESPAI, es representarà els dies 3 i 4 de gener en el Teatre l’Agrícola.

Finalment, el 5 de gener, els Reis Mags desembarcaran en Port Saplaya a partir de les 10:30h. Es preveu que arriben a la Patacona a les 12.30, en la Plaça General Basset. I començaran la seua cavalcada a les 18.00, per a acabar donant alguns regals a les 19:30h en la Plaça de la Constitució. La recollida es podrà realitzar a la Casa de la Cultura del 20 al 23 de desembre, del 27 al 30 i el 3 de gener, en el seu horari habitual. Totes les activitats es poden consultar en la programació completa que es publicarà en format digital i en paper en les pròximes setmanes.

 

Font: Ajuntament d’Alboraia