L’FVMP I LA CONSELLERIA D’INCLUSIÓ IMPULSEN LA TERCERA EDICIÓ DE FAP, UN POTENT PLA DE FORMACIÓ DEL PERSONAL D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DELS AJUNTAMENTS VALENCIANS

L‘FVMP i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’FVMP han presentat la tercera edició de la Formació d’Atenció Primària (FAP), un conveni de col·laboració per a continuar apostant per tercer any consecutiu per la formació del personal d’atenció primària dels ajuntament valencians. FAP 2023 ha estat presentat a la ciutat d’Alacant per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Más, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, pel director general de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, Joan Crespo i la responsable de formació de la FVMP, Tatiana Prades.

La vicepresidenta ha afirmat que es tracta d’ “un conjunt molt ambiciós d’accions formatives que dona resposta global a les noves necessitats del sistema, situant a les persones en el centre i garantint una resposta adequada”. “Es tracta d’un treball conjunt per garantir el desplegament efectiu d’uns serveis socials inclusius, amb la mirada posada a promoure la qualitat de les prestacions i garantir la formació de les professionals i els professionals que treballen en el sistema públic de serveis socials “, ha assenyalat la vicepresident del govern valencià.

Per la seua part, el president de l’FVMP, Rubén Alfaro, ha volgut posar en valor el fet que l’acord apodera als ajuntaments valencians. “Els grans beneficiats són els ciutadans i ciutadanes. Amb aquesta pla els treballadors i treballadores dels serveis socials de municipis, milloren i actualitzen les seues competències per a prestar un millor servei a la gent”, ha assegurat Alfaro.

En el mateix sentit, Joan Crespo, ha posat l’accent en “el gran treball que fa la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la formació de tot el personal al servei de l’administració local valenciana”.

Per la seua part, la responsable de formació de la FVMP, Tatiana Prades ha afirmat que “l’acord reforça  un pla de formació per als serveis socials locals que dona resposta global a les noves necessitats del sistema, situant a les persones en el centre i garantint una resposta adequada”.

Els cursos seran impartits, per tercer any consecutiu, per la FVMP amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través del Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials. El pla consta de 71 accions formatives, amb 1600 hores amb la qual s’espera formar més de 4.000 professionals que desenvolupen el seu treball en els serveis socials d’entitats locals. A més a més de les formacions telepresencials, les ciutats d’ Alcoi, Elda, Vinaròs, Alacant, Castelló, València seran seus presencials de les formacions.

El termini d’inscripció s’obre el 15 de febrer, a través del web https://fap.fvmp.es/