Innovació i Sostenibilitat en Acció: Descobreix Com els Pactes Territorials Estan Transformant les PIMES Valencianes – Un Viatge Inspirador des de La Vall D’Uixó

El paper dels Pactes Territorials per l’Ocupació i Desenvolupament Local Participatiu i Sostenible a la Comunitat Valenciana: Anàlisi de Casos d’Èxit en les PIMES 

GRAVACIÓ

La sisena jornada del Cicle Formatiu en Economia Sostenible, realitzada de manera telemàtica des de La Vall D’Uixó, es va centrar en la contribució dels pactes territorials en el desenvolupament sostenible de les PIMES valencianes. La sessió, que va comptar amb la presència de destacats professionals i gestors, va abordar casos exitosos i models de desenvolupament sostenible en la regió.

La jornada va ser inaugurada pel secretari general de la FVMP, Miguel Bailach, i el subdirector general d’Economia, Miguel Monfort. Jorge García, representant de l’Ajuntament de La Vall D’Uixó, va destacar la col·laboració amb el Pacte Territorial d’Ocupació de la Plana Baixa i la seua implicació en la presentació de projectes europeus.

Miriam Murria, Gerent del Consorci Gestor del Pacte Territorial de la Plana Baixa, va presentar el consorci, mentre que Encarnació Trigo, tècnica d’indústria del pacte, va explicar la simbiosi entre indústria i desenvolupament sostenible.

Un punt destacat de la jornada va ser la participació d’Horta Rajolar, representada per Esther Paulo Fuertes, directora de la fundació Noves Sendes i coordinadora del projecte Horta de Rajolar. El seu enfocament en l’economia social i l’agricultura sostenible ressalta la importància de pràctiques responsables i ecològiques.

Pep Ferrer Pellicer, CEO del Centre Especial d’Ocupació Sentit Comú, va compartir el seu model d’ocupació cooperatiu i sostenible, subratllant la rellevància de millorar la vida de les persones dins del marc de l’economia sostenible.

La jornada va concloure amb la presentació del simulador climàtic En-roads per part de Ksenia Rodionova, ambaixadora del programa. Aquest simulador interactiu permet visualitzar estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic, demostrant l’impacte significatiu de l’energia, mobilitat i polítiques ambientals en l’àmbit local i global.

La sessió no només va proporcionar una plataforma per compartir experiències i coneixements, sinó que també va reforçar la necessitat d’una major conscienciació i responsabilitat en la lluita contra el canvi climàtic.

Agraïm sincerament a tots els participants i ponents per la seua valuosa contribució a aquestes jornades.