La Xarxa d’Entitats Locals de l’Agenda 2030, de la FEMP, exemple mundial per a la localització dels ODS

La Comunitat Valenciana Brilla en la Xarxa d’Entitats Locals per l’Agenda 2030

En un impuls sense precedents cap a un futur més sostenible, la Comunitat Valenciana es posiciona com a líder en la contribució a la Xarxa d’Entitats Locals per l’Agenda 2030, coordinada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquest logro ressalta el compromís ferm de la nostra comunitat i les seues entitats locals en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), evidenciant una participació activa i decidida en la xarxa nacional de la FEMP, on la Comunitat Valenciana destaca per ser la comunitat autònoma amb major nombre d’entitats aportants.

La Xarxa d’Entitats Locals de l’Agenda 2030 s’erigeix com un exemple global en la localització dels ODS, gràcies a la labor conjunta de més de 600 entitats locals. Des de la FEMP, es promou una metodologia d’actuació conjunta, enfortint el teixit institucional i la implicació dels actors locals a través d’activitats formatives, elaboració de guies i altres instruments per a una efectiva implementació dels ODS.

El Secretari General de la FEMP, Luis Martínez-Sicluna, durant el Seminari sobre l’exemple espanyol a Bilbao, ha destacat la transversalitat dels ODS en la gestió dels governs locals com un repte sistèmic que, no obstant això, genera beneficis multiplicadors i un ús eficient dels recursos. Aquest enfocament no sols incrementa la implicació i motivació del personal, sinó que també assegura una major continuïtat i efectivitat de les accions desenvolupades.

El passat 6 de febrer, reafirmàrem el nostre compromís i lideratge mitjançant el webinar “Avaluant la contribució a l’Agenda 2030 dels municipis menuts”, on es presentà el cas d’èxit de Rafelbunyol, un municipi que, amb menys de 10.000 habitants, ha establit un observatori obert d’indicadors ODS, demostrant que la mida no limita la capacitat d’impacte en el desenvolupament sostenible.

Aquest lideratge de la Comunitat Valenciana en la Xarxa d’Entitats Locals per l’Agenda 2030, així com les accions empreses, subratllen la importància de seguir les pautes i unir esforços en objectius comúns. L’Agenda 2030 és una responsabilitat compartida que parteix del local per a arribar a una dimensió global, on cada acció compta i cada entitat és fonamental per a aconseguir un impacte real i sostenible.

Agraïm a tots els municipis que participaren en el nostre webinar i, especialment, a l’Ajuntament de Rafelbunyol i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per la seua inestimable aportació.

Continuem avançant cap a un futur més sostenible, demostrant amb accions concretes que el compromís amb els ODS és el camí cap a una societat més justa, equitativa i respectuosa amb el nostre planeta.

#CompromísLocalODS #Agenda2030 #ComunitatValencianaSostenible