Tavernes organitza diferents activitats al voltant del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones

Tavernes de la Valldigna commemorarà el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, amb un seguit d’iniciatives de prevenció, conscienciació i sensibilització impulsades per la Regidoria d’Igualtat i Dona.

Els actes s’iniciaran el dimarts 23 de novembre amb un col·loqui on s’analitzaran les violències de gènere des de diferents àmbits i perspectives. La xarrada tindrà lloc en la Casa de la Cultura (18 hores) i comptarà amb la participació de la regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de LABORA, Enric Nomdedéu, que tractarà l’empleabilitat i les mesures per a facilitar la incorporació de les dones víctimes en el mercat laboral; el jutge membre de Treballant per la Igualtat, José Luis Mendoza, que parlarà sobre la llei i la protecció a les víctimes; l’agent d’Igualtat, Agustín Zaragozá, que abordarà la temàtica de la conscienciació, prevenció i l’ús del llenguatge inclusiu; Xelo Cebolla, una víctima de violència de gènere de l’Associació Alanna que narrarà des de la seua experiència la importància d’apostar per la inclusió en el mercat laboral de les dones que pateixen qualsevol violència de gènere; i, per últim, l’agent de la Policia Local de Tavernes especialitzat en VIOGÉN, Angel Palomares, que explicarà la seua tasca al capdavant de l’Oficina d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere.

El dimecres 24 de novembre, el saló de plens de l’Ajuntament acollirà una Biblioteca Humana oberta a tota la ciutadania (19 hores). Es tracta d’una activitat interactiva en què una dona víctima de violència de gènere passa els fulls del llibre de la seua pròpia vida, narrant experiències personals colpidores de maltractament físic i psicològic per a conscienciar de la crueltat que pateixen dia a dia totes les víctimes. Per a participar en la Biblioteca Humana cal fer la inscripció al telèfon 96 282 11 42. Posteriorment, a les 20 hores, es presentarà el llibre ‘Del sufrimiento a la resiliencia y empoderamiento a través del arte y la escultura’, de Carmen Cardona Polo.

Així mateix, el dijous 25 de novembre, a les 13 hores tindrà lloc una concentració silenciosa a les portes del Braç Treballador per a condemnar els assassinats masclistes del 2021 i qualsevol tipus de violència de gènere. Després, es farà l’obertura del mural en record de les germanes Mirabal, elaborat pel muralista Toni Espinar amb l’ajuda de dones víctimes de violència de gènere.

Per la vesprada, a les 20 hores tindrà lloc la lectura del manifest reivindicatiu i commemoratiu del 25-N en el saló de plens de l’Ajuntament, seguit per la lectura de poemes i relats contra la violència de gènere a càrrec de Carmen Cardona Polo i Rosa Magraner, acompanyats pel ball de Xavi Fonseca i la música de violí de Júlia Romero.

Durant tot el matí del divendres 26 de novembre es projectarà en la Casa de la Cultura el curtmetratge de conscienciació ‘Creu’, gravat per l’alumnat del Centre de Menors de Tavernes i que serà visualitzat pels cursos de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius vallers.

Per últim, el diumenge 28 de novembre es celebra la tercera edició de la Cursa per la Igualtat, organitzada amb la col·laboració del CA la Valldigna, amb un recorregut de 8 quilòmetres totalment urbà. Les inscripcions es poden fer al següent enllaç: http://ow.ly/Rm6g30rXEb9.

La regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola, ha destacat que “durant tot l’any treballem la prevenció, conscienciació i sensibilització en la població per a eradicar la violència contra les dones. Amb les activitats programades per al 25N volem seguir donant més visibilitat a esta lluita que hem de fer nostra totes i tots per a poder vèncer esta gran xacra de la societat”.

 

Font: Ajuntament de Tavernes