LA FVMP PARTICIPA A LA FIRA VALENCIANA DE LA MÚSICA DE CASTELLÓ DE LA PLANA

L’entitat municipalista valenciana participa en aquestes jornades professionals que es desenvolupen de l’onze al catorze de novembre a l’auditori de Castelló de la Plana.

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend comptarà amb la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en el desenvolupament de la seua huitena edició que acollirà 36 actuacions musicals i serà punt de trobada dels agents del sector així com nombrosos ajuntaments de tot el territori valencià. Aquesta fira que es desenvolupa a la capital de la Plana alta s’ha consolidat com el certamen professional més important de les comarques valencianes. Durant el cap de setmana diferents bandes majoritàriament valencianes, però també d’altres punts de l’Estat i de l’estranger, mostren les seues últimes creacions. A més, els treballadors del ram debatran sobre la situació actual i els reptes de futur de la indústria musical, alhora que s’impartiran diversos tallers pràctics.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies participa amb l’organització dijous 12 de novembre d’un taller en el qual es donarà a conèixer un altre enfocament de la Llei de contractes en la seua vessant artística i on es desenvoluparà la importància de la regulació de la contractació artística i de gestió cultural així com la distinció dels tipus contractuals i en especial esment als procediments de licitació. Com és lògic, la situació sanitària provocada per la Covid-19 condicionarà el desenvolupament del Trovam – Pro Weekend. Per això aquest taller coorganitzat per la FVMP es farà online i podran participar tot el personal de l’àmbit cultural dels ajuntaments valencians.

L’FVMP també participarà a la taula de les 2es Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical) on participarà la tècnica cultural de Castelló de la Plana Inmaculada Beneyto i Encar Mifsud, regidora de Cultura de Tavernes, explicarà l’organització del Festival Sete Sóis Sete Luas de Tavernes de la Valldigna que s’ha convertit en un referent musical. A més a més, el programa inclou la presentació de festivals i experiències singulars que van més enllà de la música i un debat sobre tecnologia i turisme. Per altra part, a la jornada de dissabte es produirà la presentació de diferents projectes musicals entre ells dels ajuntaments de Benicàssim, Castelló de la Plana, Corbera, Crevillent i Banyeres de Mariola.

A més a més de la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Fira Valenciana de la Música està coorganitzada per la Valencian Music Association (VAM!) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) amb la participació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i de la Diputació de Castelló. Així mateix, hi col·laboren À Punt Mèdia; Turisme Comunitat Valenciana; l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; la Berklee College of Music; i Cerveza Turia.