Consells per a la pròxima convocatòria de subvencions de l’agenda 2030 per a entitats locals

Amb la imminent convocatòria de projectes subvencionables en matèria d’Agenda 2030 per a entitats locals, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies té el plaer de compartir els valuosos consells del Servei d’Implementació i Coordinació de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de la Direcció General d’Inclusió i Cooperació al Desenvolupament per al correcte desenvolupament dels projectes subvencionables.

Estos consells, fruit de l’experiència i el coneixement acumulats en este àmbit, tenen com a objectiu guiar les entitats locals en l’elaboració de propostes sòlides i exitoses que contribuïsquen a la implementació de l’Agenda 2030 en els seus respectius territoris.

A continuació, es detallen els punts clau a considerar per a maximitzar les possibilitats d’èxit en la convocatòria:

 

1.  Alineació amb l’Agenda 2030:

Presentar projectes que se centren en l’objecte de la convocatòria: L’Agenda 2030 abasta diversos àmbits, però l’objecte de la línia de subvenció és realitzar accions d’implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030, per tant, les propostes han de girar entorn d’això.

 

2.  Originalitat i pertinència local:

Cal evitar presentar el mateix projecte que 10 o 20 municipis més, ja que a més de restar-te opcions en la concurrència, demostra la descontextualització de la proposta, ja que les necessitats i potencialitats de tots els municipis no són les mateixes.

 

3.  Claredat i visió a llarg termini en les activitats:

És fonamental que les entitats siguen clares, precises i concretes en les activitats exactes que formaran part del projecte, i plantejar-les des d’una perspectiva a llarg termini.

 

4.  Coherència entre les activitats i el pressupost:

És essencial que hi haja coherència entre les activitats plantejades i la previsió econòmica destinada per a elles. En este sentit, és fonamental respectar els gastos subvencionables segons el que disposa l’Ordre de Bases i la resolució de convocatòria.

 

5.  Cofinançament com a indicador de compromís:

El cofinançament dels projectes, tant per part de les Entitats Locals com d’altres entitats públiques o privades, demostra el compromís de l’equip de govern per a executar-lo correctament, així com la qualitat del mateix.

 

6.  Estratègies de difusió per a un major abast:

Cal prestar major atenció a les estratègies de difusió dels projectes per a intentar arribar al nombre més gran de persones possible.

 

7.  Rigor en la justificació i avaluació:

És fonamental ser rigorosos i precisos en la justificació i els mecanismes d’avaluació del projecte per a evitar possibles sol·licituds de reintegrament i per a detectar les debilitats i fortaleses de cara a futures convocatòries o a la continuïtat de les accions més enllà de la subvenció concedida.

 

Amb la implementació d’estos consells, les entitats locals estaran millor posicionades per a desenvolupar projectes subvencionables d’alta qualitat que contribuïsquen a l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i al benestar de les seues comunitats.