Agents d’acollida

Amb el propòsit de sensibilitzar a la població local per a l’acolliment de nous pobladors, es va desenvolupar en el 2020, una formació per a agents d’acolliment.

És un programa formatiu per a agents d’acolliment i personal de les entitats locals que proveeix a aquests de les eines i instruments necessaris per a realitzar l’orientació i l’acompanyament als nous pobladors.

En aquesta oportunitat, es van formar 16 persones, procedents d’organitzacions, personal tècnic de les entitats locals i noves persones pobladores que s’han instal·lat recentment en els territoris del pilot REVIU.

Les i els agents d’acolliment són el pont perquè noves i nous pobladors puguen fer front a la realitat, necessitats, expectatives de les àrees rurals, on una nova manera de vida els espera.

La formació de quatre sessions:
  1. Com funciona un agent d’acollida?
  2. Plantejar mesures per a l’atracció de nous/es pobladors/es.
  3. Desenvolupar estratègies per a la sostenibilitat.
  4. Intermediació, preparar l’acollida dels nous/es pobladors/es.
En aquesta formació, també es va comptar amb casos de bones practiques com: Almedíjar Vive, Abrazar la tierra, Fademur, Cepaim, entre altres. Un dels resultats d’aquesta formació va ser l’elaboració col·lectiva d’un manual d’acollida de nous/es pobladors/es.