Històries de vida

DE VALÈNCIA A ALMEDÍJAR

“És un altre estil de vida i l’escola rural ofereix qualitat”

«Durant el temps de confinament pel covid-19, es va afermar encara més aquella idea, sobretot, pel meu fill, de 8 anys. Viure en un poble com Almedíjar és un altre estil de vida i, a més, amb una escola rural, amb pocs xiquets, brinda una educació de qualitat»

Valentina Romero (32 anys) dissenyadora gràfica i il·lustradora que arriba al municipi amb el seu fill (8 anys) amb teletreball, per a portar endavant plans laborals vinculats a imatge corporativa i xarxes socials d’associacions, projectes socials o mediambientals i pròximament vinculats a la comarca, assessorada per personal tècnic de la Federació. Tot pel futur del poble i el seu relleu generacional. Aquest fet va ser clau per a començar el tràmit de la reobertura de l’escola.

D’ ALMERIA A ARGELITA

“M’agrada la tranquil·litat i que els meus fills es crien ací “

«Sempre m’ha agradat la idea de viure en un poble, la tranquil·litat i que els meus fills es crien en aqueix àmbit» Altre dels municipis en els quals es va instal·lar una família és Argelita, una de les zones més despoblades de la Comunitat Valenciana, però molt turística. Des del programa REVIU i en col·laboració amb l’ajuntament, es va aconseguir situar a Paola (40 anys) i Carlos (42 anys) una família amb els seus dos fills (de 6 i 12 anys), amb la idea de reobrir l’escola de cara al pròxim curs. Actualment, aquesta família està treballant per a l’ajuntament en tasques de jardineria i manteniment i, de cara a l’estiu, volen participar en la licitació del bar de la piscina.

 

DE VALÈNCIA A CINCTORRES

“És un canvi i mentalment has d’estar preparat”

Cinctorres, han mostrat interés diverses famílies. Es van realitzar aproximadament 4 visites, finalment s’ha presentat a la licitació del bar del municipi la família de Gabriela (42 anys) i Salvador (44 anys) al costat de les seues dues filles (d’11 i 8 anys). D’eixir afavorits en aquesta licitació, a part de portar el bar del poble, volen realitzar projectes de gestió cultural i contribuir a la dinamització econòmica i cultural del municipi en suport amb personal tècnic de la Federació.