Documentació

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL AMB MOTIU DEL DIA EUROPEU EN RECORD A LES VÍCTIMES DEL TERRORISME

11 DE MARÇ DE 2024

En el Dia Europeu en Record de les Víctimes del Terrorisme, des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) commemorem amb profunda tristesa els dolorosos atemptats que van sacsejar a Espanya i al món fa vint anys i ens unim a tots els ciutadans d’Europa per honrar la memòria de les seues víctimes.

Una vegada més, reafirmem el compromís d’Ajuntaments, Diputacions Provincials, Cabildos y Consells Insulars amb els valors de pau i convivència i recordem que és en la unitat i en la col.laboració on trobem la força necessària per a superar les adversitats i construir un futur més segur i esperançador per a la nostra ciutadania.

És en esta unitat, on les víctimes, els seus familiars i amics reconeixen la solidaritat i l’afecte de tot un poble, l’europeu, que rebutja qualsevol manifestació contra la dignitat i la integritat i qualsevol atac contra els pilars sobre els quals s’hem construït, edificat i desenvolupat la nostra civilització: la llibertad, la justícia, els drets humans, la democràcia.

En este dia, en el qual honrem la memòria dels quals ja no estan, renovem la nostra responsabilitat de lluitar, infrangiblement, contra el terrorisme en totes les seues formes i la nostra ferma determinació de continuar treballant junts per a construir un futur en el qual totes les persones puguen viure lliures de la por i la intolerància.

Hui, en este vinté aniversari, ens unim des del respecte i la solidaritat a totes les víctimes del terrorisme a Europa i en el món i recordem la nostra voluntat de treballar a favor de la pau i la justícia als nostres pobles y ciutats.

Per això, les Entitats Locals reunides en la FEMP ens comprometem a:

  • Assegurar que la memòria de les víctimes del 11M es mantenga intacta i ens inspire a continuar construint una societat més justa, pacífica i lliure per a les generacions.
  • Traballar perquè la veu dels qui van sobreviure a la barbàrie siga el germen del compromís dels joves amb un futur de pacífic i allunyat de qualsevol forma de radicalització.
  • Garantir l’espai de consens entre societat civil i institucions amb les associacions de víctimes i defensar els principis fonamentals de memòria, dignitat, justícia i veritat.

Declaració Institucional de la FVMP en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’uneix un any més a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, per reafirmar el nostre compromís amb la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones a la nostra comunitat.

En este dia, fem un homenatge a totes les dones que han lluitat i continuen lluitant pels seus drets, per la igualtat d’oportunitats i per una societat més justa i inclusiva. Reconeixem la seua valentia, resiliència i contribució invaluable en tots els àmbits de la vida.

El 8 de Març és una data destacada al calendari internacional per recordar que la societat ha de ser igualitària, equilibrada i ha de permetre recollir les demandes de la ciutadania. Això no obstant, hem de valorar els avanços
conseguits i ser conscients del camí que ens queda per recórrer.

Ens comprometem a continuar treballant en l’eliminació de totes les formes de discriminació i promoure polítiques i accions que fomenten la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral, educatiu i social. Així mateix, impulsarem la participació activa de les dones a la presa de decisions i a la vida política del nostre municipi.

Este 8 de març, reafirmem el nostre compromís de construir una societat igualitària, on totes les dones es puguen desenvolupar plenament, sense barreres ni discriminació. Convidem a tota la comunitat a sumar‑se a esta
commemoració i a reflexionar sobre la importància de la igualtat de gènere en la construcció d’un municipi més just i equitatiu.

Tenim l’obligació de treballar per eliminar les desigualtats que encara pateixen les dones especialment als entorns rurals i de les desigualtats de què són objecte per la seua doble condició de viure en estos entorns i de ser dona.

Hem de crear junts una societat on no hi hagen bretxes de gènere en l’ocupació, l’aspecte social i cultural, així com en l’emprenedoria, on la corresponsabilitat i la conciliació de la vida laboral i familiar siga una realitat, on hi haja equilibri entre dones i homes als òrgans de direcció i als llocs de decisió i participació.

Des de l’àmbit local hem de seguir amb el compromís de construir una societat igualitària que garanteixca els drets de totes les persones, així com la participació activa a la vida local, i aconseguir trencar els sostres de vidre, per poder arribar a una igualtat real d’oportunitats i representació social que es mereixen les dones.

Convidem a totes les Entitats Locals a adherir‑se a esta Declaració, reafirmant el compromís de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies respecte als drets humans i molt especialment als drets de les dones i a la igualtat
d’oportunitats entre homes i dones i proposem꞉ ‑ Afavorir l’autonomia de les persones i construir una societat igualitària en drets i que es tradueixca en fets.

  • Acabar amb la bretxa de gènere que continua existint en alguns entorns laborals, tant en la qualitat dels llocs com en la representació de gènere.
  • Continuar promovent la tasca que des dels municipis fan en matèria d’igualtat. ‑ Impulsar de manera eficaç el protagonisme imprescindible de la dona al món rural.
  • Seguir treballant en la millora del sistema de detecció primerenca, així com en l’atenció a les víctimes de violència contra les dones en el marc de les nostres competències.
  • Promoure la transversalitat de les polítiques d’igualtat a la resta d’àrees de gestió dels ajuntaments.

Perquè la igualtat de gènere no és una qüestió d’un dia, ni d’un mes, ha de ser un compromís permanent de tota la ciutadania en conjunt i consolidar allò que s’ha aconseguit per poder seguir caminant camins d’igualtat entre tots.

CONSTRUÏM UN MUNICIPALISME IGUALITARI

Valencia, 5 de febrero de 2024.

Llançament d’Habitatges SAREB

La junta de portaveus de l’FVMP reunida en data 17 d’octubre de 2022 va aprovar per majoria, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, abstenció PP i en contra Ciutadans, la moció “Llançament d’Habitatges SAREB”, perquè siga remesa a totes les Entitats Locals de la Comunitat Valenciana amb la finalitat que s’adopte pels Plens respectius. (més…)

CIRCULAR INFORMATIVA 4/2023 RESOLUCIÓ MODIFICACIÓ DEL PERÍODE DE CREMES DE RESIDUS AGRÍCOLES/FORESTALS.

Resolució de 27 d’abril de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per la que es modifica el període de crema de marges de cultivu o d’eliminació de residus agrícoles/forestals. (més…)